Sentuhan magis Alha Alfa sering mendapat hati selebriti tempatan seperti Jihan Muse, Amy Masyura, Uqasha Senrose, dan ramai lagi.

Kini, jurusolek profesional ini melangkah lagi setapak dengan menceburi bidang perniagaan kosmetik ‘Alha Alfa Cosmetics’.

Bermula dari mengambil upah mengecat rumah ke rumah, kemudian beralih profesion menjadi make up artist usaha Alha menampakkan hasil setelah berjaya memiliki 3 biji kereta idamannya.

salam minggu semua..ok alha just nak share serba sikit kgembiraan alha bersama followers2 alha kat ig ni..cerita nye ber mula 1 thn lepas..alha ke @autochapterbykhairiedin utk melihat kereta idaman kalbu ..tapi time tu angan2 mat jenin..sbb time tu alha baru je mula nak jual cosmetics ni..sbb tgk org lain pkai kereta mewah2..jual product..macam best je..so alha pegi ke @mogamotors utk membeli MERCZ CLA 250..tp time tu acc alha xcukup..loan xlepas..keciwa ??? balik dgn perasaan hampa..allah je yg tau..heheh sbb alha meniaga duit sendiri..xde pinjaman bank..xde funder..semua sendiri..time nak pegi tu mntak ibu ayah doakan..harap2 dpt la bwk kreta sebiji..tapi sedih xdapat..ibu kata “xpe sabar je dlu..allah nak bagi lebih tu..?..so alha pn pakai alza..wlupun stokis2 i dah tukar2 keta dh..tp alha truskn berniaga sbb nak rolling modal bkn skit2?..tapi alha selalu percaya,klu kite nak sesuatu tu,kite xcukup duit..bkn simpan smpi ckup dan jadi tamak..tapi makin keluarkan..mungkin allah nmpak usaha keras company kami..kami xbuat product cost murah n jual mahal..kami melabur lbh utk dapatkn product yg bagus..kami dirikan masjid di TERENGGANU dan kami ada menjaga bberapa pusat tahfiz di selangor dan terengganu..niat alha supaya lebih kite iklas..rezeki akan dtg..ibu bapa tu insha allah kalau alha xcukup,diorg KENE cukup..klu uols ada company baru,kecik2 pun xapa,setiap bln ketepikan sedikit utk bantu org2 susah yg memerlukan kite..nmpk sepeti RIAK kan? mungkin ada yg kata DAH BUAT BAIK,BGTAU ORG,KURANG PAHALA.. tak apa,niat alha utk berkongsi serba sedikit rahsia berniaga dgn follower alha yg terlalu basic..yg alha n company buat..mcmna nak dapat duit juta2 tu mungkin ada pakar lain yg lebih arif..insha allah xsalah kite share kebaikan yg kite buat..seperti RASULULLAH SAW,setiap kebaikan yg beliau lakukan,di ceritakan kepada kite melalui para sahabat,keluarga baginda..yg akhirnya sampai skrg kite dpt contohi..jadi jika ada sahabat2 kite yg buat baik..kite ceritakn kpd org lain ttg kebaikan mereka..insha allah klu kite +ve, +ve lah ia..JADI slpas setahun, alha jmpa semula @autochapterbykhairiedin dan alhamdulillah dpt 3 terus.tq allah.????

A post shared by www.alhaalfa.com (@alhaalfa) on Apr 7, 2018 at 7:16pm PDT

Antara 3 perkara yang sering diamalkan untuk menjemput rezeki ialah rajin bersedekah pada golongan memerlukan, bekerja dengan ikhlas serta mengutamakan ibu dan bapa.

Wow, tabik spring dengan Alha Alfa!

Sumber: MingguanWanita.My