Seorang rakyat Malaysia ditemui maut dengan beberapa kesan tembakan di depan sebuah tanah perkuburan di Sungai Golok, Narathiwat, selatan Thailand, awal pagi tadi.

Dalam kejadian kira-kira pukul 4.30 pagi (waktu tempatan), mangsa yang dikenali sebagai Mohamad Faisal, 28 tahun, dari Rantau Panjang, Kelantan, dipercayai ditembak selepas bertengkar dengan sekumpulan lelaki.

Penolong Ketua Polis Bahagian Siasatan Balai Polis Sungai Golok, Kapt Pol. Jaturon Thongkliang, menjelaskan bahawa lima das tembakan dari jarak dekat dilepaskan ke bahagian kepala, muka, dada dan kaki mangsa.

“Polis menemui lima kelongsong peluru di tempat kejadian,” ujarnya sambil menyatakan mayat mangsa telah dibawa ke Hospital Sungai Golok untuk bedah siasat dan pihak polis telah menghubungi waris mangsa.

Menurutnya, siasatan awal polis mendapati sebelum kejadian, mangsa pernah bertengkar dengan lima lelaki berhampiran tempat kejadian.

“Saksi memberitahu bahawa mangsa cuba melarikan diri dari buruan lima lelaki tersebut. Dua daripada mereka telah melepaskan tembakan ke arah mangsa sehingga menyebabkannya rebah. Lima lelaki itu melarikan diri dengan menaiki dua buah motosikal,” jelasnya lagi.

Sumber:Astro Awani & Bernama