Tanpa kita sedari, setiap hari kita pasti akan berasa tertekan atau stress apabila terfikir mengenai masalah atau sedang menghadapi masalah tidak kira besar atau kecil.

Dalam tahun ini, sudah banyak kali kita berasa stress hingga perlukan masa bersendirian, pergi bercuti bersama yang tersayang dan sebagainya. Jom kita lihat tiga perkara yang #SangatStress yang mungkin korang semua pernah lalui:

1. Makan banyak

Gambar sekadar hiasan

Masalah utama bagi rakyat Malaysia bila terlalu banyak makanan sedap di negara kita. Bila ada kedai makan atau restoran viral kerana makanannya sedap, pasti ramai akan serbu. Ha, lepas tu mula la semua mengadu berat badan naik. Sangat stress!

2. Family gathering

Gambar sekadar hiasan

Biasanya jika ada family gathering atau perjumpaan keluarga, mesti ada soalan-soalan ‘maut’ yang bakal ditanya oleh makcik dan pakcik saudara kepada kita seperti “Bila nak kahwin?”, “Bila nak ada anak?”, “Bila nak tambah anak?” dan bermacam soalan lain yang akan buat kita lagi stress. Haih, sabar jela.

3. Bonus tahunan

Gambar sekadar hiasan

Bila tiba hujung tahun, mesti ada di antara kita tertanya-tanya berapa banyak bonus tahunan bos akan bagi? Jangan stress sangat fikir pasal bonus, bersyukurlah dapat bonus walaupun dapat sedikit.

Contest

Gambar sekadar hiasan

Sekarang, apa kata anda cuba hilangkan stress dengan kongsi kisah-kisah #StressSangat dengan kami tidak kira ianya kisah percutian, keluarga, rakan-rakan dan sebagainya di bahagian komen Facebook post urutgo di sini. Hanya maksimum 100 patah perkataan sahaja dibenarkan dan anda boleh tulis dalam Bahasa Malaysia atau Bahasa Inggeris.

Panel pakar stress experts kami akan memilih dua kisah #StressSangat yang terbaik dan pemenang akan mendapat satu (1) terapi selama 90 minit percuma sebulan untuk setahun.

Cepat join sebelum terlambat!

Tarikh akhir peraduan pada 20 Disember ini iaitu pada pukul lima petang.

Jangan lepaskan peluang untuk mencuba lima deria urut oleh ahli terapi terlatih daripada urutgo! Ia bukan sekadar perkhidmatan urut di rumah, tetapi ia adalah satu pengalaman yang mewah. Perkhidmatan fuss-free termasuk katil boleh dilipat, tiga minyak pati untuk dipilih serta teh selepas urut! Apa yang perlu anda lakukan ialah membuat tempahan pada aplikasi urutgo!

Download for iOS
Download for Android