Pelakon Noorkhiriah telah berkongsi kisah dirinya yang hampir diperguna oleh sebuah agensi pelancongan tempatan yang menawarkan penajaan sepenuhnya untuk dia menunaikan ibadah umrah.

Menurut Noorkhiriah, perasaan teruja yang dirasai pada awalnya untuk menunaikan ibadah umrah hilang sekelip mata apabila pihak penganjur yang melantik dirinya sebagai duta telah menganiaya pihak lain.

“Pada awalnya saya seronok apabila dilantik sebagai duta untuk mempromosikan pakej umrah agensi berkenaan dalam media sosial, namun segalanya hilang apabila ada pihak mengakui dianiaya oleh pihak terbabit.

“Sekelip mata perasaan teruja nak beribadah itu hilang. Memang saya rasa sangat bersalah kerana tawaran itu dilakukan hasil bayaran penuh daripada jemaah lain.

Noorkhiriah berkata ketika ditemui pada majlis pelantikannya sebagai duta untuk agensi pelancongan Maad Travels (M) Sdn. Bhd di Restoran Rebung Chef Ismail, Kuala Lumpur, baru-baru ini.

Tambah pelakon itu lagi, pengalaman yang pahit itu membuatkannya mengambil keputusan untuk menarik diri.

“Akibat daripada itu saya terus bertanyakan sebenar daripada pihak tersebut dan mengambil keputusan untuk menarik diri.

“Bagi saya biarlah saya tidak dapat ke Makkah daripada saya aniaya orang yang yang sudah membuat pembayaran,” katanya kepada Gempak.

Sumber: Awani