Jabatan Pengangkutan Jalan(JPJ) Perak akan melelong sebanyak 105 kenderaan pada 25 September depan dan membabitkan 81 buah kereta, 20 buah motosikal, tiga van serta satu lori.

Pengarah JPJ Perak, Severinus Tukah, menjelaskan bahawa semua kenderaan yang akan dilelong melalui lelongan awam itu dipamerkan untuk pemeriksaan awam selama empat hari bermula hari ini hingga Jumaat.

“Dokumen pelelongan awam sudah mula dijual bermula 10 September lalu dengan harga RM70 dan orang ramai masih boleh mendapatkannya sehingga jam 4 petang pada 24 September ini,” ujarnya.

“Dokumen atau buku ini boleh dibeli di Bahagian Kewangan JPJ Perak dan orang ramai yang mahu membelinya perlu membawa bersama salinan kad pengenalan,” jelasnya.

Menurutnya, semua kenderaan berkenaan akan dilelong bermula jam 9 pagi, 25 September bertempat di JPJ Perak membabitkan kenderaan yang boleh dilesenkan semula dan juga tidak boleh dilesenkan.

“Antara kenderaan yang menarik untuk dibida adalah Toyota Wish, Mercedes Benz, BMW, Subaru Impreza selain motosikal Yamaha 125Z, Honda EX-5 dan banyak lagi dengan harga lelongan bermula serendah RM50,” katanya.

“Ini adalah lelongan awam siri kedua tahun ini dan kenderaan dilelong adalah membabitkan kenderaan disita keseluruhan enam cawangan JPJ di negeri ini,” sambungnya.

Sumber: Harian Metro