Beberapa kawasan di daerah Johor Bahru bakal mengalami gangguan bekalan air bersih selama 23 jam kerana kerja-kerja penyelenggaraan di Loji Rawatan Air(LRA) Sungai Johor dijadualkan bermula 30 Julai depan.

Menurut Pengerusi Jawatankuasa Perdagangan Antarabangsa, Pelaburan Utiliti Negeri Johor, Jimmy Puah Wee Tse, penyelenggaraan di LRA akan bermula pukul 10 pagi pada 30 Julai dan dijadualkan berakhir pukul 9.00 pagi keesokan harinya.

“Gangguan bekalan air bersih ini akan melibatkan kira-kira 170,000 akaun pengguna. Para pengguna diminta tidak panik kerana ini adalah penyelenggaraan rutin bagi memastikan kualiti pembekalan air bersih dapat terus dibekalkan kepada semua pengguna pada masa akan datang,” jelasnya.

Selain itu, Puah menasihati pengguna yang terlibat supaya menyimpan air secukupnya bagi kegunaan sepanjang tempoh gangguan berlangsung.

Untuk maklumat lanjut mengenai kawasan terlibat dan info terkini, anda boleh layari www.ranhillsaj.com.my atau talian mesra 1800887474 atau SMS 0197727474.

Sumber: Astro Awani & Bernama